Vintermöte

Anmälningstiden har gått ut för 2018 års Vintermöte, som äger rum på Sigtunastiftelsen. Har du missat att anmäla dig finns ändå chansen att vara med på ett hörn. Två offentliga programpunkter finns, båda måndag eftermiddag 8 januari: Marie-Louise Beckman om ”Gregoriansk sång för alla” och Magnus Malm med rubriken ”Som om Gud inte finns”. Dessutom blir det en musikgudstjänst med gregorianska förtecken i Mariakyrkan på tisdagskvällen kl 20. Lars Nilsson spelar orgel.

Det årliga Vintermötet är en fortbildningskurs för alla som är intresserade av kyrkans musik och gudstjänstliv. Vintermötet består av föredrag, sång, samtal och gudstjänster.

Läs mer i nedladdningsbar pdf

Vintermötet i januari har en lång tradition inom Sveriges Kyrkosångsförbund. Kyrkomusiker, präster, diakoner, pedagoger, körsångare och andra intresserade ägnar ett par dagar åt samtal och upplevelser kring gudstjänstarbete och kyrkans musik och liturgi. Flera gäster och en konsert/musikgudstjänst där deltagarna ibland utgör kören tillhör ingredienserna. De senaste åren har Vintermötet ägt rum på Sigtunastiftelsen.

Information om tidigare Vintermöten finns här.