Sveriges Kyrkosångsförbund söker

Nationell körpedagog för barn och unga, 25%

och

Körledare för Nationella Ungdomskören, 25%

Tjänsterna är på ett år och kan kombineras.

Sveriges Kyrkosångsförbund är Sveriges i särklass största körförbund för barn, unga och vuxna. Förbundets uppgift alltsedan starten 1925 är att stödja och utveckla körlivet i Svenska kyrkan. Sedan många år arbetar förbundet särskilt med att lyfta fram och stärka barn- och ungdomskörerna. Den första nationella ungdomskörfestivalen arrangerades 2005 och året därpå bildades förbundets egen kör, Nationella Ungdomskören. Sedan 2011 arrangeras även årliga barnkörfester under namnet Riksfest för unga röster.

Nu söker vi en eller två personer som kan fortsätta förbundets viktiga arbete dels med att inspirera barn- och ungdomskörer runt om i landet, dels med att leda Nationella Ungdomskören.

Arbetsuppgifter körpedagog
– Besök hos enskilda körer, arbetslag, kontrakt och delförbund i Sveriges Kyrkosångsförbund
– Ansvar för inspirationsdagar, workshops, utbildningar
– Medverkan vid barn- och ungdomskörfestivaler

Arbetsuppgifter körledare för Nationella Ungdomskören
– Rekrytering, körhelger, repertoararbete, instudering etc
– Konserter och gudstjänstmedverkan
– Medverkan i ungdomskörfestivaler

I tjänsterna ingår också att tillsammans med förbundsstyrelse och övriga anställda aktivt delta i planering och utveckling av förbundets arbete.

Ansökan och tillträde
Skicka din ansökan med personligt brev, cv och referenser till info@sjungikyrkan.nu
senast 31 maj. Intervjuer planeras ske 14 juni.
Tillträde för båda tjänsterna är 1 januari 2019.

Mer information
För mer information om innehållet i tjänsterna, kontakta nuvarande nationella körpedagog: Birgitta Rosenquist Brorson, 070-651 41 88, brb@sjungikyrkan.nu
För övrig information, kontakta vice ordförande i förbundsstyrelsen:
Per Larsson, 073-317 06 14, per.larsson@svenskakyrkan.se

Ladda ner som pdf