Nytt övningsverktyg söker testkörer

We Are Voice, en digital plattform för körsångare, bjuder in till Körsommar. Genom Sveriges Kyrkosångsförbund finns också möjlighet att bli pilotkör och testa appen gratis även i höst.

För den inbitne körsångaren kan sommaruppehållet kännas som en evighet.  Därför vill den nya digitala körkompisen We Are Voice bjuda in till Körsommar – ett digitalt sommarkollo och samlingsplats för alla sångälskare. Körsommar är en öppen grupp inuti körappen We Are Voice, där det från mitten av maj kommer att finnas inspiration, tips och råd från kända svenska körprofiler på låtar, stämmor, sångövningar och mycket mer.

Du kommer att träffa bland andra Real Group, Lasse Axelsson från Gospelsverkstan, Ken Wennerholm från Star for life, musikregissören Anci Hjulström, och körledarprofilerna Fredrik Berglund, Simon Ljungman och Karin Eklundh. Dessutom får du ta del av exklusiva erbjudanden till den nya körmusikalen Så som i himmelen, som har urpremiär på Oscarsteatern i Stockholm i höst. För att ta del av detta, ladda ned We Are Voice-appen gratis, fram till 15 augusti, och gå med i gruppen Körsommar. Läs mer på wearevoice.se.

Anmäl er som pilotkör

I We Are Voice-appen får man tillgång till musik i form av noter och stämfiler, samtidigt som man enklare kan kommunicera med sin kör. Tjänsten är gratis fram till och med den 15 augusti, men har man en kör som är medlem i Sveriges Kyrkosångsförbund finns möjlighet att anmäla intresse för att kostnadsfritt testa appen i körverksamheten även under hösten. Max åtta körer väljs ut och vi önskar stor bredd i åldrar och typer av körer.

Anmäl intresse senast 1 augusti till info@sjungikyrkan.nu. Vi behöver följande uppgifter:
- Namn på kör och församling
- Ålder på körsångarna
- Typ av kör/repertoar
- Antal körsångare
- Kontaktperson med e-postadress och telefonnummer

Det vi önskar av utvalda pilotkörer är feedback på bl a användarvänlighet, repertoar och sångkvalitet. Vi kommer att förse er med uppgifter om vad vi vill veta. Omkring 15 augusti får körer som anmält intresse besked om de blivit utvalda som pilotkörer eller inte.

2018-05-08